1. Screening. Vreau să știu dacă pacienții mei au depresie sau anxietate


Adesea, anxietatea și depresia pacienților sunt greu de depistat, pentru că se camuflează sub diverse simptome somatice. Neidentificarea timpurie duce la tratamente inadecvate și la probleme tot mai greu de tratat.
În cabinet, intru pe Depreter – Pacienți – Screening și am acces la instrumentele necesare. Pot citi eu însumi întrebările sau îl pot ruga pe pacient să completeze singur testul. Obțin un raport rapid care îmi indică „cut-off point-ul”, adică dacă pacientul are depresie/ anxietate și dacă această tulburare este de intensitate clinică, deci necesită atenție de specialitate. Decid apoi ce este mai bine pentru pacient.


2. Psiho-educație și prevenție


Din contul meu, în cabinet, pot face prevenție și psiho-educație în problematica depresiei. Împreună cu pacientul sau cu aparținătorii acestuia, parcurg modulele gratuite de psiho-educație, pe care le gasesc pe platformă.


3. Facilitarea accesului la servicii de specialitate


Îmi înscriu pacienții în Registru pacienți din Depreter. Odată înscriși, ei au acces la toate facilitățile oferite de Depreter: evaluări, terapie, specialiști. Unele vor fi gratuite, altele – contracost. Eu pot vedea, în portofoliul lor, rezultatele la evaluarea inițială. Pot, de asemenea, să comunic direct, în interiorul platformei, cu terapeutul pe care pacientul meu și l-a ales, pentru o colaborare strânsă, spre binele pacientului.


4. În folos propriu


Pot folosi Depreter pentru a avea acces la informații și instrumente de ultimă generație, pentru evaluarea și intervenția primară în depresie. Pe forumul din Depreter și prin participarea la cursuri, pot accelera dezvoltarea mea profesională în domeniul sănătății mintale.

LINK-URI UTILE: