COGNITROM prin clinica online DEPRETER a lansat campania #sunttoteu cu scopul de a informa publicul larg despre depresie și posibilitatea tratării acestei probleme de sănătate prin servicii psihologice online.

Depresia este o afecțiune mintală cu prevalență foarte ridicată, care rămâne de multe ori nediagnosticată. Fiind o problemă serioasă, este recomandat să fie identificată cât mai devreme și tratată adecvat. Din fericire, studiile științifice ne arată că putem interveni cu succes în cazul depresiei. Prin această campanie dorim să transmitem tuturor celor care se confruntă cu depresia și aparținătorilor lor că pe lângă variantele tradiționale de tratament (medicație sau psihoterapie față-în față), există și alte modalități eficiente prin care se poate trata depresia: psihoterapia online. Așadar, prin campania #sunttot eu oferim publicului o perspectivă validată științific asupra a ceea ce este și cum poate fi tratată depresia.

Ce este depresia? Ce este DEPRETER?

Campania #sunttoteu se desfășoară în mediul online, prima sursă de informare pentru tot mai mulți români în ceea ce privește problemele de sănătate. În perioada aprilie-mai 2019, membrii clinicii Depreter vor oferi publicului prin pagina de Facebook Depreter, prin rețeaua sa națională de psihoterapeuți colaboratori și cu ajutorul presei o serie de informări periodice, bazate pe date științifice, despre teme relevante din depresie: cum se manifestă, cum poate fi identificată, care sunt variantele de tratament, ce presupune terapia online.


Mesajul campaniei #sunttoteu

Campania #sunttoteu vine ca urmare a convingerii noastre că depresia este o problemă de sănătate mintală care, dacă este identificată corect, poate fi tratată eficient și accesibil prin psihoterapie online. Folosim sloganul și hashtag-ul #sunttoteu pentru a încuraja oamenii afectați de depresie sau aparținătorii lor să privească depresia ca pe o problemă de rezolvat, nu o pierdere a identității. Un om poate să aibă depresie, dar nu se definește prin depresia sa. Deși depresia poate afecta mai multe ramuri ale vieții unui om, urmând un program de psihoterapie, terenul pierdut în fața depresiei poate fi recâștigat.

 

Obiectivele campaniei #sunttoteu

1. Informarea corectă a publicul larg despre depresie, simptome și cauze, screening și alternative de tratament, bariere în calea tratamentului și beneficiile psihoterapiei online.

2. Să contribuim la prevenția depresiei oferind acces facil la screening pentru depresie prin clinica Depreter.

3. Să oferim acces sporit la tratament persoanelor cu depresie prin servicii online de psihoterapie prin clinica Depreter.

4. Să încurajăm normalizarea discuțiilor despre depresie. Depresia trebuie văzută ca o problemă de sănătate mentală, o problemă care nu trebuie ascunsă sau stigmatizată, ci trebuie recunoscută și tratată în mod adecvat.


 

Materiale vizuale campanie #sunttoteu 

Publicații Facebook campanie #sunttoteu

Campania va cuprinde 18 publicații (aprilie-mai 2019).


<
>